fbpx
exhibition

Exposició ‘Remix EcoDesign. Biomaterials i co-creació’


  • Saturday, April 29, 2023 - Sunday, June 11, 2023
  • 10:00 — 14:00
  • Centre Artesania Catalunya, C/ Banys Nous, 11
  • Free admission

Remix EcoDesign és un col·lectiu de dissenyadors i defensors de l’economia local i circular que proposa un nou paradigma productiu. Defensen la recollida i processament dels residus alimentaris, per reciclar-los en biomaterials, que a través de tècniques artesanals i de fabricació digital es plasmen en nous productes, serveis i projectes artístics sostenibles com a alternativa de consum i convivència.

El desenvolupament dels projectes són fruit d’un programa pilot per a la realització d’una economia circular local a escala de barri del districte del Poblenou de Barcelona, on diversos dissenyadors es van incubar a l’IAAC Fab Lab Barcelona i van aprendre disseny de biomaterials i fer la seva pròpia recerca combinant tècniques artesanals amb fabricació digital. Més enllà de l’exposició, Remix EcoDesign s’ha transformat en un col·lectiu que experimenta la circularitat, no només creant materials, sinó també explorant la col·laboració, la inclusió i l’autogestió cap al coneixement compartit dins de la comunitat local, amb l’objectiu de replicar-lo a altres ciutats.

Inauguració: 2 de maig a les 18:30h


ACTIVITATS PARAL·LELES


Xerrada
DISSENY DE BIOMATERIALS AMB RESIDUS DE CAFÈ
Dijous 18 de maig de 18h a 20h

Dihue Miguens exposarà la seva visió sobre les possibilitats de la fabricació amb diferents tipus de residus, des de fibres fins a partícules, amb les quals generar un discurs de disseny adaptat a les necessitats de la indústria que els genera. El seu projecte Kofi Matters se centra en la producció de pòsters de paper de cafè i productes amb biomaterials de pòsit de cafè per a una economia circular. 

Inscripció a la xerrada


Taller
FABRICACIÓ ARTESANAL DE PAPER AMB RESIDUS DE FIBRES
Dissabte 20 de maig de 18h a 20h

Teoria i pràctica sobre el procés de selecció de fibres, cocció, triturat, conformat de fulla, premsatge i assecat. El taller es fonamenta en el seu projecte Kofi Matters, treballant amb residus de la indústria del cafè, però aporta exemples de fabricació amb fibres d’altres residus orgànics, com les pells de ceba, o les fulles d’arbres. 

Preu del Taller: 45€.
Mínim 10 persones. Duració 2h. 

Inscripció al taller

 

Xerrada
Biomaterials i moda
Dijous 25 de maig de 18h a 20h

Projecte Squeeze The Orange. La Susana Jurado i l’Elisenda Jaquemot parlaran sobre el disseny de moda i els “nous materials” com els biomaterials, quin recorregut tenen, en quin moment ens trobem, quina és l’experiència de les dissenyadores i quins podrien ser els escenaris de futur en l’ecodisseny relacionat amb la Moda. Es portaran materials per tocar, serà una xerrada participativa on els assistents podran aportar les seves consideracions. 

Inscripció a la xerrada